måndag 7 november 2011

Nykomlingen

I de senaste kommentarerna pågår det ett samtal mellan mig och min fina bloggvän Christin. Samtalet rör kameror. Det är kanske inte så konstigt för både Christin och jag är passionerade fotografer. Christin är dessutom ofantligt duktig. Det är nämligen så här att jag börjar snegla på lite bättre kamera än den jag har idag. Min kamera är ju bra men jag vill liksom ha kamerornas Rolls-Royce. En Nikon som kostar runt 40 000 kr. Det finns bara ett litet men i det hela och det är faktum att jag saknar 40 000 kr. Så jag har bestämt mig för att börja spara. Jag antar att när jag har sparat klart då är den kameran jag vill köpa inte aktuell längre. Det kommer säkert nya och bättre under tiden. Men med några fler nollor på kontot kan jag bekymra mig för det senare. Därför kan det, möjligen, verka lite mysko att jag har beställt en sådan kamera idag:


En väldigt enkel kompakt för 650 kr! Vad ska jag med den till när jag redan har en systemkamera?
Ja, för en systemkamera är stor, tung och dessutom dyr. Och jag vill ha en kamera (förutom den dyra och tunga) som jag kan ha i fickan på jobbet, på alla fyllefester och när jag traskar till mataffären. Jag har väldigt medvetet valt en enkel och billig kamera för om den kommer bort så kommer inte jag att gå under. Nu väntar jag med spänning på nykomlingen i min kamerasamling :) 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken liten söt :)
Den kan du filma med också, tror jag!

Nikon D3, jösses......jag vill också ha en annan kamera men precis som du säger så fattas det några nollor på kontot :)


Japp...överraskning har jag en ....den som väntar på något gott...vad kul det är att göra någon nyfiken :)))

Kramar från
Christin
PS: du skriver ju så man blir alldeles röd om kinderna..tokmaja där ! DS

Raija sa...

Det är skönt att ha en liten nätt sak i fickan eller väskan och jag har en som jag köpte innan systemkameran och den använder jag väldigt mycket. Visst är det skillnad på bildern, men den är smidig att ha med sig och lätt att plocka fram.

Den du har beställt är bara för gullig och en underbar färg. Hoppas du blir nöjd med den här fina kameran.

Smilla sa...

Så söt :)
Att bara ha systemkamera är begränsande så en liten är riktigt bra.

Anonym sa...

Äntligen har du kommit på att en kompaktkamera är helt oundgänglig!!! Blanksliten ska den vara dessutom!

Men varför ska din Nikon kosta
40 000? Jag kan inte förstå vad du ska göra mer med den än en som kostar en fjärdedel? Har du bara riktiga objektiv på så kan jag inte inse vad du skulle få för de sista 30 000:-. Ursäkta men jag måste fråga....

Din vän Martin

Anna Stilla sa...

Martin, jag vill liksom ha det bästa, det lyxigaste. Jag har länge nöjt mig med substituter. Men som du säkert förstår så är det nästan otänkbart, än så länge, att jag ska lägga ut så mycket pengar på ett kamerahus. Och det är inte pengar som avgör utan mer att min nivå och ambitioner på fotograferandet kräver inte en superproffsig kamera. Jag håller med dig att för enfjärdedel av den summan kan man ändå skaffa sig en väldigt bra kamera och dessutom ett par objektiv. Nu, när Nikon har bildstabilisering även i sina hus då öppnar sig en ny värld (i alla fall för mig) när det gäller val av objektiv. Så det lär bli en kamera i betydligt lägre prisklass än 40 000. Men den får jag också spara till. Kram.